Дали сме и ние дел од еволуција на колективната свест?

Вистинскиот извор на страдањето во светот е болката, стравот и незнаењето. А ова се случува кога не сме во допир со универзумот, кога не сме во хармонија и баланс. Се додека ја проектираме нашата моќ надвор од нас и не сме во можност да ја препознаеме внатрешната моќ која вистински не исцелува, тогаш и го […]

Личната одговорност е главниот став за лична еманципација…

Преземете го животот во свои раце, и што ќе се случи? Страшна работа: Нема кого да обвинувате. -Erica Jung Во едно истражување биле испитувани и следени 2000 претприемачи со едноставна задача, кои се 3 клучни разлики кои ги одвојуваат луѓето со високи постигнувања од сите останати. Ова се резултатите: Имаат јасна слика за тоа што […]

На која фреквенција сте?

Се што сте создале во вашиот живот е резултат на вашите мисли, верувања, идеологии. Но, што е тоа што постојано ве блокира и не ви дозволува да бидете на фреквенција на љубов, радост, среќа? Сте се запрашале некогаш колку тие блокади штетно влијаат на вашата фреквенција да живеете во неограничено изобилие? Велат смени ја твојата […]

Колку е важно менталното и духовното здравје?

Доколку имате расипан домат кој една цела половина е мувлосан, дали ќе го изедете? Се разбира дека нема да го изедете. Зошто? Затоа што се грижите за себе и не сакате да внесувате нешто за кое мислите дека ќе ви влијае негативно по вашето здравје. Но, што правите со вашето ментално и духовно здравје? Колку […]