Mindfulness

Програма за свесно живеење

7.500 ден

Што е Mindfulness

Mindfulness во превод значи свесност. Mindfulness е начин на живот кој ни помага да се фокусираме и да живееме во сегашниот миг. Mindfulness може да ни помогне да престанеме да се вознемируваме за минатото или да се грижиме за иднината. Mindfulness е комбинација на медитација со психолошки вежби и лесни и едноставни јога движења кои можат да ни помогнат да ја надминеме физичката и емоционалната болка, да го намалиме стресот и вознемиреноста и да се исклучиме од постојаниот џагор во главата што го доживуваат многу луѓе. Програмите базирани на Mindfulness се научно докажани програми, и овие истражувања покажуваат дека тие нудат моќни придобивки за здравјето и благосостојбата на човекот, вклучително и зголемена самодоверба, подобрена самосвест и спиритуална еволуција.

СТАПИ ВО КОНТАКТ

Katerina Angelovska © 2023 All rights reserved.

payment-methods