Катерина Ангеловска

Автор, советник за личен развој, учител по Mindfulness (свесна) медитација, Реики мастер енергетски терапевт, мотивациски говорник.

Верувам дека светот навистина може да биде прекрасно место за живеење каде секој поединец инспириран и мотивиран од сопствената извонредност ќе даде придонес кон сочувство, мир и љубов.

Кога ќе ме прашаат „Која сум јас?“ – омилен одговор ми е да се претставам себеси дека сум божествено битие, авантурист, оптимист, истражувач, љубител на природата и животните, на добар пат да постанам веган и верувач дека секоја идеја може да стане реалност. Мојот авантуристички и позитивен дух во психологијата и филозофијата резултираа со повеќе звања, а последното е учител по Mindfulness медитација на The UK College of Mindfulness Meditation in Birmingham in England која програма е подржана од Британската Асоцијација на психолози.

Порграмата за личен и духовен развој по која работам последните шест години е базирана на холистички модел на раст и развој и ги опфаќа сите сегменти на човековото егзистирање: ум, тело, емоција, интуиција, имагинација, свесност, спиритуална димензија. Водам разновидни обуки, семинари, групи по свесна медитација, индивидуални сесии и целосно сум посветена на мотивирање, инспирирање и тренинг на денешните генерации со цел да ја пронајдат големината и моќта во себе, и да станат творци на својот живот. Со задоволство можам да кажам дека мојата работа, пораката што ја пренесувам, енергијата и личниот коучинг стил придонесоа во последниве неколку години да им помогнам на голем број индивидуалци да ја поттикнат сопствената моќ, да се исцелат и да бидат промената која ја гледаме во светот.

Дел од сертифицираните програми кои ми помогнаа во мојот личен и професионален развој се: тренер за принципи за успех според методот на Џек Кенфилд,  мастер практичар за НЛП (невролингвистичко програмирање),  тренер за СПИН продажба,  лично лидерство, менаџмент на тимови, Реики мастер енергетски терапевт, барси, будење на кундалини енергија, учител по свесна медитација, трансцендетална медитација и други.

Една од омилените награди кои сум ги добила во изминативе години, е престижната награда во Србија, „Дама на годината 2019 – Белград, за работа, придонес и креативност“.

Како подарок за сите нас во 2017 година ја објавив книгата „333 Афирмации“ која постигна голем успех во Македонија, по што беше преведена на албански и на англиски јазик. Оваа книга е моја лична збирка на позитивни афирмации кои беа дел од мојот личен развој, и преку кои афирмации нè водам низ светот на позитивната творечка мисла. Верувам дека развојот на позитивната состојба на умот е една од најмоќните животни стратегии на секој човек.

Будење на свеста“ е моја втора книга објавена во 2019 година, и која ја создадовме заедно со мојот животен партнер Радован Витошевиќ. Оваа книга доживеа огромен успех како локален така и интернационален. Преведена е на англиски јазик и својата промоција на овој јазик ја доживеа на светскиот Саем на книгата во Франкфурт во 2019 година. Англиската верзија на книгата ја има на сите светски познати интернационални онлајн платформи за продажба на книги. Mакедонската верзија од книгата „Будење на свеста“, од издавачките куќи Паблишер и Три беше прогласена за најпродавана книга за 2020 година од македонски автори. Веруваме дека оваа книга е вистински патоказ за лична и колективна преобразба и за еволуција на свеста во спиритуална свесност.

Ова се некои од моите партнери и соработници во изминативе години: Стопанска Комора на Македонија – Клуб на менаџери и претприемачи, Еурека – IT Solutions Company, Рептил Маркети, Лице в Лице, ПСМ Фондација, Yes Incubator, Мајворлд Македонија, Здружение на Бизнис жени, Халк Банка АД Скопје, Креативна мисла и други.

Сертификати

СТАПИ ВО КОНТАКТ

Katerina Angelovska © 2023 All rights reserved.

payment-methods